quoteKokemuksemme
RadonSafesta on erittäin
positiivinen ja suosittelemme
heitä myös tuttavillemme.

Omakotitalo Lempäälä,
Omistaja

Jaa tämä sivu:

FacebookTwitterLinkedinShare on Google+

Radon tulosten haku postinumerolla

Uutiset

Virallinen radonmittauskausi on alkanut 1. marraskuuta

Virallinen radonmittauskausi on alkanut jälleen tänään 1. marraskuuta. Nyt onkin hyvä aika laittaa radonmittauspurkit paikoilleen ennen joulukiireiden alkamista. Voit tilata radonmittauspurkit suoraan nettisvuiltamme kotiin toimitettuna. Tilauslinkki löytyy sivustomme oikeasta yläkulmasta.

Tietosuoja

Mekin noudatamme tänään voimaan astunutta tietosuoja-asetusta henkilötietojen käsittelyssä. Jos haluat lukea tästä lisää niin tietosuojaseloste löytyy yhteistietosivultamme.

Asta Rakentaja 2018

Rakentamisen ja asumisen ykköstapahtuma Pirkanmaalla. Asta-messut 2.-4.2.2018 Tampereen Messu- ja Urheilukeskuksessa. Meidät löydät osastolta A 437. Tervetuloa! Kiitos kaikille messukävijöille ja visaiseen kilpailuun osallistuneille. Tällä kertaa arpaonni osui Kangasalla asuvan Sannan kohdalle. Paljon onnea voittajalle!

Rakenna-Sisusta-Asu messut Hämeenlinnassa 7.-8.10.2017

Mukana menossa Rakenna-Sisusta-Asu messuilla Hämeenlinnassa 7.-8.10.2017. Tule käymään osastollamme nro 6.5 ja kuuntelemaan luentomme Radonturvallinen asuminen. Nähdään messuilla!

Sisäilmastoseminaari 15.3.2017

Suomen Radonpalvelut on mukana 15.3.2017 Helsingin Messukeskuksessa järjestettävässä Sisäilmastoseminaarissa. Tervetuloa vierailemaan osastollamme!

Asta Rakentaja - messut 3.-5.2.2017 Voittajat

Suomen Radonpalvelut kiittää kaikkia messuosastollamme kävijöitä. Messuarvonnan pääpalkinnon Huawei-tabletin voitti Hilkka Frigård. Päiväarvontojen ilmaisen kodin radonmittauksen voittivat Seppo Kaulio, Jasmin Virpinen sekä Suvi Kupsus. (Kaikille voittajille ilmoitetaan henkilökohtaisesti) Onnea kaikille voittajille!

Asta Rakentaja - messut 3.-5.2.2017

Suomen Radonpalvelut on mukana menossa Rakentamisen ja remontoinnin ykköstapahtumassa Asta Rakentaja - messuilla 3.-5.2.2017 Tampereen Messu- ja Urheilukeskuksessa. Löydät meidät osastolta A 420, joten tervetuloa keskustelemaan kanssamme!

Sisäilmapaja 8

Osallistumme 16.-17.11.2016 Tampereen Ammattikorkeakoululla järjestettävään Sisäilmapajaan. Tule keskustelemaan kanssamme!

Virallinen radonmittauskausi on alkanut

Virallinen radonmittauskausi on alkanut tänään ja jatkuu huhtikuun loppuun asti.

Ensimmäiset radonmittauspurkit onkin viety jo kohteisiin,

koska sisäilman radonpitoisuuden voi selvittää vain mittaamalla.

 

Hengitä sinäkin turvallisesti - kotona, koulussa ja töissä

ja mittaa sisäilman radonpitoisuus!

Virallisen radonmittauspurkin voit tilata suoraan meiltä!

Radon Safe

Radon Safe on hyväksytty patentti- ja rekisterihallistuksen toimesta viralliseksi tavaramerkiksi.

Radon Safe tuotekehittely on lisäksi ottanut jälleen askeleen eteenpäin ja käytössämme on entistä parempi laite!

Säteilyturvakeskus on päivittänyt kuntalistojaan

Säteilyturvakeskus (STUK) on päivittänyt listan kunnista, joissa työpaikkojen sisäilman radonpitoisuus tulee mitata. Jos kunnassa on mitattu korkeita radonpitoisuuksia pientaloissa, tulee kunnassa toimivien työnantajien selvittää myös työpaikkojen radonpitoisuus. Työnantajat eivät tätä velvoitetta kuitenkaan kovin hyvin tunne. Sisäilman radonia vähentämällä voidaan pienentää keuhkosyöpäriskiä.

Lue lisää...

STUK:n selvitys: sisäilman radonpitoisuudet päiväkodeissa keskimäärin alhaisia

Säteilyturvakeskuksen (STUK) työpaikkojen radonvalvonnan osana mitattiin 482 päiväkodin sisäilman radonpitoisuudet, jotka olivat keskimäärin alhaisia. Toimenpidearvo ylittyi 17 päiväkodissa. Selvityksen tavoitteena oli saada lisää tietoa päiväkotien radontilanteesta, sekä vähentää työntekijöiden ja lasten altistumista syöpää aiheuttavalle radioaktiiviselle kaasulle.

Lue lisää...

30.09.2015

Eurooppalaisen yhteistutkimuksen*) perusteella kolmenkymmenen vuoden asuminen noin 700 Bq/m³ radonpitoisuudessa kaksinkertaistaa riskin sairastua keuhkosyöpään 75 ikävuoteen mennessä. Pienessä radonpitoisuudessa elävällä, jatkuvasti tupakoivalla henkilöllä on noin 10 prosentin todennäköisyys saada keuhkosyöpä, kun taas tupakoimattomalla tämä riski on vain noin 0,5 prosenttia.

Lue lisää...

23.09.2015

Jokainen työnantaja on velvollinen selvittämään työtilojen radonpitoisuuden, jos on syytä epäillä, että toimenpidearvo voi ylittyä. Radonmittaus on tehtävä 1.11 – 30.4 välisenä aikana, mittausjakson on oltava vähintään 2 kk ja käytettävän mittausmenetelmän on oltava STUK hyväksytty.

Lue lisää...

14.09.2015

EU:n direktiivin mukaan huoneilman radonpitoisuuden uusi enimmäisarvo on vuodesta 2018 alkaen korkeintaan 300 becquereliä.

Sosiaali- ja terveysministeriön päätöksen mukaan asunnon huoneilman radonpitoisuuden vuosikeskiarvon ei tulisi ylittää arvoa 400 becquereliä kuutiometrissä. EU:n direktiivin mukaan uusi enimmäisarvo on vuodesta 2018 alkaen korkeintaan 300 becquereliä.

12.8.2015

STUK tiedottaa:

Eurooppalaisissa syöpäsuosituksissa neuvotaan, miten syöpäriskiä voi pienentää. Ohjeistus keskittyy elintapoihin ja arjen pieniin valintoihin. Suosituksissa huomioidaan myös Suomessa merkittävä säteilyaltistaja radon.
Ainakin kolmannes tai jopa puolet kaikista syövistä liittyy elintapoihin. Maailman terveysjärjestön syöväntutkimuskeskuksen johdolla laaditut eurooppalaiset syöpäsuositukset keskittyvätkin juuri elintapoihin ja arjen pieniin valintoihin, vaikka usein syöpävaarallisina pidetään ruuan lisäaineita, matkapuhelinverkon tukiasemia ja muita keinotekoisiksi koettuja asioita, joihin ei aina itse voi vaikuttaa.

Lue lisää...

Suomen Radonpalvelut
Käpytie 8 B 77
33180 Tampere
010 325 3340

Kerro, miten voimme auttaa