quoteKokemuksemme
RadonSafesta on erittäin
positiivinen ja suosittelemme
heitä myös tuttavillemme.

Omakotitalo Lempäälä,
Omistaja

Jaa tämä sivu:

FacebookTwitterLinkedinShare on Google+

Radon tulosten haku postinumerolla

Säteilyturvakeskus on päivittänyt kuntalistojaan

Säteilyturvakeskus (STUK) on päivittänyt listan kunnista, joissa työpaikkojen sisäilman radonpitoisuus tulee mitata. Jos kunnassa on mitattu korkeita radonpitoisuuksia pientaloissa, tulee kunnassa toimivien työnantajien selvittää myös työpaikkojen radonpitoisuus. Työnantajat eivät tätä velvoitetta kuitenkaan kovin hyvin tunne. Sisäilman radonia vähentämällä voidaan pienentää keuhkosyöpäriskiä.

Säännöllisessä työssä ja julkisissa oleskelutiloissa radonia ei saa olla enempää kuin 400 becquereliä kuutiometrissä ilmaa. Säteilylainsäädäntö velvoittaa työnantajia, jotka toimivat korkeiden radonpitoisuuksien kunnissa, selvittämään, ylittyykö tämä raja omalla työpaikalla. Korkean radonpitoisuuden kunniksi määritellään ne kunnat, joissa pientaloissa mitatuista radonpitoisuuksista vähintään 10 prosenttia ylittää arvon 400 becquereliä kuutiometrissä. STUK ylläpitää listaa tällaisista kunnista.

Nyt päivitetyssä kuntalistassa korkean radonpitoisuuden kuntia on 59. Päivityksessä listalta jätettiin pois Siuntio ja uutena listalle nostettiin Valkeakoski. Muutokset johtuvat tuoreimmista mittaustuloksista. Siuntiossa on mitattu aiempaa alhaisempia pitoisuuksia ja Valkeakoskella puolestaan korkeampia. Mittausvelvoite on voimassa heti.

Lähde: STUK

Suomen Radonpalvelut
Käpytie 8 B 77
33180 Tampere
010 325 3340

Kerro, miten voimme auttaa